GrooteGlijPartij in kerstvakantie

GROOTEGAST - Jeugd en jongeren uit de gemeente Grootegast en omgeving hoeven zich deze kerstvakantie niet te vervelen. De gemeente Grootegast heeft namelijk besloten de hele vakantie een kunstijsbaan te plaatsen op het marktplein. Jongens én meisjes vanaf 10 jaar kunnen op donderdag 27 december kosteloos kennis maken met ijshockey.

De ijsbaan functioneert als een tastbaar afscheidscadeau van de gemeente Grootegast voor haar bewoners. De gemeente zal namelijk op 1 januari opgaan in de gemeente Westerkwartier. De schaatsbaan zal meerdere dagen geopend zijn waardoor iedereen kan genieten van diens faciliteiten; schaatsen worden geleverd, er is gezellige muziek en uiteraard kun je terecht bij de koek & zopie tent.

Het buurtsportwerk van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ) organiseert de “GrooteGlijPartij”, een IJshockeyevenement voor twee verschillende leeftijdscategorieën. Binnen de categorieën wordt er vervolgens ook bij de poule-indeling rekening gehouden met de gemiddelde leeftijd.