Kerstconcert in het Zonnehuis

ZUIDHORN - Wie kent ze niet, de traditionele liederen, die van oudsher onder de kerstboom gezongen worden. Ook dit jaar spelen de jonge leerlingen van Vioolschool Oktje Lambermont en Muziek op Maat van Marianne Heeres tijdens het gezellige en sfeervolle Kerstconcert in het Zonnehuis in Zuidhorn.

De leerlingen vanaf vijf jaar spelen woensdag (15.00 uur) hun favoriete kerstlied of muziek. Er komen vele oud bekende liederen voor, maar ook moderne liedjes en uitstapjes naar muziek, die niet alleen tijdens kerst te horen is. De kinderen spelen viool, verschillende soorten blokfluiten, dwarsfluit, harp en piano. Tijdens het concert musiceren zij alleen, met elkaar en begeleid door familie, docent of een pianist.

Deze keer komt ook het kerstkoor van OBS de Borgh meedoen. Het kerstkoor van De Borgh is een initiatief van Oktje Lambermont. Kinderen uit groepen 4 t/m 7 mogen aan het projectkoor meedoen met als hoogtepunt een uitvoering voor de hele school op de laatste schooldag van 2018.

Het concert wordt afgerond, met samenspel van alle leerlingen, die een heus ensemble vormen. De bekende liederen die dan gespeeld worden mogen uiteraard door het publiek mee worden gezongen. Het liefst uit volle borst.