Klaas Landman grijpt net mis

NIEBERT - Zanger Klaas Landman uit Niebert heeft zaterdag geen prijs weten te behalen tijdens de finale van het Ouderen Song Festival.

In een vol DeLaMar Theater traden de zestien finalisten (overgebleven uit 180 kandidaten) op met het Festival Orkest onder leiding van Kees van Zantwijk. Klaas Hij maakte indruk op de jury met zijn vertolking van het lied ‘Weet je nog wel die avond in de regen’.

Landman was in 2011 ook al finalist, evenals in 2012. In dat jaar kreeg hij in Koninklijk Theater Carré de internetprijs van het Festival uitgereikt. Klaas Landman is geen onbekende in de regionale zangwereld. In de jaren 80 van de vorige eeuw werd hij al bekend door zijn regelmatige medewerking aan Radio Noord programma’s en gaf hij koffieconcerten. Nog steeds treedt hij af en toe op met een liedjesprogramma. In 2013 kwam zijn cd-album ‘In jou klinkt een lied’ uit.

Niettemin kwam deze finaleplaats voor hem als een grote verrassing. Een dolblije Landman na de bekendmaking van de uitslag door juryvoorzitter Ben Lansink: ,,Wat geweldig om binnenkort nogmaals in het De La Mar Theater te mogen zingen, begeleid door een geweldig Festival-orkest. Dat had ik dit keer totaal niet verwacht”