Oog voor eigen huisstijl voor kerstdagen

NOORDHORN - Het gure weer achterlatend loop je handenwrijvend naar binnen. Eenmaal binnen de poort bij Tuincentrum Frank Meester verdringt de warmte snel de kou achter je kraag.

Met blijvend warme wangen stap je hier van een tuin- in een thuissfeer: kamergewijs zijn de kerstartikelen er uitgestald in een feeȅriek verlichte omgeving die als een oase oogt. Kamer na kamer straalt de huiselijke inrichting warmte uit.

Renate Meester: ,,Het leuke van kerst is dat in principe alles kan. Toch zien we een trend dat veel mensen zich laten leiden door woonprogramma’s op televisie. Het interieur staat centraal en daarbijworden passende kerstdecoraties gezocht. Wij haken daar, met een luxe segment, graag op aan”. Als voorbeeld verwijst ze naar de Scandinavische kamer met blauw en zilver als favoriete kleuren naast een karakteristieke voorrangsrol voor hout. ,,De blauwspar sluit daar prima op aan, maar er blijft uiteraard alle ruimte een strikt eigen keus te maken. We bieden vijf boomsoorten aan”.

Trendy zijn dit jaar de kleuren rood, goud en brons naast veel natuurlijke houtkleuren. Deze trend komt helder naar voren in een tweede kamer met goud en groen als hoofdkleuren. ,,In z’n algemeenheid winnen de warmere kleuren het dit jaar met ferme afstand. We zien dat ook bij de jeugd: er is weer tijd voor het echte en dus voor het pure van nature. De kerstboom van kunststof is op zijn retour. Er moet weer een natuurlijke boom komen, maar niet eentje die de naalden te snel laat vallen. Ook daarin kunnen we prima voorzien, dankzij de Picea Omorica van Nordmann”.

Samen met een van haar collega’s is Renate Meester al in maart met de inkoop bezig na het ook samen bezoeken van een aantal kerstbeurzen. ,,De inspiratie die we opdoen, kunnen we zo delen”. Aan de opbouw van het kamergewijze assortiment wordt door het volledige vakteam een zestal weken gewerkt. Hierbij valt ook te denken aan decoratieve schalen waarbij de luxe kerstballen als eyecatchers fungeren. Daarnaast wordt er een veelheid aan verlichtingssystemen aangeboden voor het opsieren van een boom of voor het sfeervol uitlichten van een bepaalde hoek of wand. Gangbaar is nu dat deze samen met een timer wordt aangekocht, zodat het instellen van tijd en duur een eenmalige klus betreft.”

Komende zaterdag (15-12) staat er de hele dag een springkussen ter beschikking van de jeugd. Voor meer informatie: www.frankmeester.nl (Tekst/foto: Jelle Raap)