Wijziging vertrektijden busvervoer per 9 december

GRONINGEN/DRENTHE - Op zondag 9 december start de nieuwe dienstregeling. In Groningen en Drenthe wijzigen voor alle bussen de vertrektijden. Ook wijzigen enkele routes en gaan op een paar routes de bussen vaker rijden. Advies aan alle reizigers is om de nieuwe tijden op te zoeken op de website van Qbuzz.

Op alle lijnen in Groningen en Drenthe wijzigen per 9 december vertrektijden met enkele minuten. Met deze wijzigingen is rekening gehouden met de ontwikkeling in drukte op de weg en het gebruik van de bus. Ook zijn er op enkele lijnen grotere wijzigingen in de vertrektijden, zoals Stadslijn 1 in Assen die een kwartier verschuift. Deze lijn sluit hiermee van/naar Marsdijk aan op de Intercitytreinen op station Assen. Qliner 300 Emmen – Gieten – Borger – Groningen die een dagelijkse laatste reismogelijkheid vanuit Emmen en Groningen om 01.00 uur ’s nachts krijgt. Tot 9 december vertrekt de laatste bus om 24.00uur.

Steeds meer inwoners van Groningen en Drenthe maken gebruik van de bus. Op een aantal lijnen gaan daarom vanaf zondag 9 december meer ritten rijden, zoals op: Qliner 309 Assen – Groningen, die ook in het weekend van ’s morgens vroeg tot middernacht gaat rijden. Tot 9 december rijdt Qliner 309 tot 19 uur. Q-link 3 Leek – Lewenborg rijdt op werkdagen tussen 9 en 10 en tussen 18 en 19 uur meer ritten. Lijn 85 Oosterwolde – Groningen rijdt in de spits in Groningen vanaf het Hoofdstation door naar P+R Kardinge en naar de scholen in Lewenborg. Lijn 22 Emmen – Beilen – Assen gaat op werkdagen ’s middags elk half uur rijden en krijgt ’s morgens een extra rit van Beilen naar Assen. Deze extra ochtendrit rijdt in Assen door naar de scholen Penta, Quintus en Lariks.

Naast deze zijn er nog meer wijzigingen die doorgevoerd worden op 9 december. Zoals lijn 163 Groningen – Lauwersoog, die op minder haltes onderweg gaat stoppen en lijn 36 Spier – Hoogeveen, die komt te vervallen. Een overzicht met alle wijzigingen en de nieuwe vertrektijden zijn beschikbaar op de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/gd.