Een nieuwe of gebruikte motor aanschaffen

Aangeboden door: vergelijkdirect.com

Bij de aankoop van een nieuwe of gebruikte motor, is het natuurlijk erg belangrijk dat je zeker weet dat de motor geen gebreken heeft, zoals valschade. Als je eenmaal een testrit hebt gemaakt en zeker weet dat dit de motor is waar je heel veel kilometers op gaat vertoeven, dan is het belangrijk dat je deze ook goed verzekert.

Een verzekering is namelijk verplicht in Nederland. Zonder verzekering ben je in overtreding. Een motorverzekering vergelijken kan erg handig zijn om geld te besparen. Het kan zomaar voorkomen dat je bij het ene bedrijf op jaarlijkse basis veel meer moet betalen voor dezelfde verzekering dan bij een ander bedrijf. Een verzekering vergelijken kan dus zeker geen kwaad.

Soorten verzekeringen

De verzekeringen voor voertuigen zijn over het algemeen te verdelen in drie soorten. Je hebt de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid, ook wel WA verzekering genoemd. Een verzekering met meer dekking is de WA+ verzekering. Hierin ben je niet alleen verzekerd voor schade bij andere weggebruikers, maar ben je ook verzekert tegen diefstal, brand- en natuurschade. Wil je ook dat schade die je per ongeluk bij je eigen motor aanbrengt wordt gedekt? Dan is de Allrisk verzekering de juiste keuze. Dit is de meest volledige verzekering, maar kost ook het meeste geld. Deze verzekeringen kun je vergelijken bij vergelijkdirect.

Waar moet je op letten?

Bij het afsluiten van een nieuwe verzekering, is het niet alleen belangrijk om te kijken welke verzekering het goedkoopste is. Het is ook belangrijk om te kijken naar het eigen risico, pechhulp, dekking en een goede klantenservice. Heeft het verzekeringsbedrijf slechte recensies? Kies dan voor een andere verzekering. Als je bij een slecht verzekeringsbedrijf zit, dan kan dit voor veel problemen zorgen. Als je namelijk een ongeluk hebt gehad, dan is het wel zo fijn om goed en snel geholpen te worden, zonder heel lang te wachten op bericht.