Inschrijving Provinciale Vrijwilligersprijs 2021 geopend

Vrijwilligersorganisaties en -initiatieven kunnen zich tot en met 30 september 2021 weer aanmelden voor de Provinciale Vrijwilligersprijs. Het is dit jaar voor de 21e keer dat de provincie Groningen vrijwilligers met een prijs beloont. Organisaties en initiatieven maken in de categorieën zorg, leefbaarheid, jeugd, sport en cultuur kans op een cheque van € 3.000.

Jong Goud

Jong Goud Slochteren won in 2019 de Provinciale Vrijwilligersprijs in de categorie jeugd. Deze stichting wil jongeren hun talenten laten ontdekken door activiteiten te organiseren en door mee te doen aan uitwisselingsprojecten in Europa. In het verleden organiseerden ze bijvoorbeeld een autowasdag en een drive-in-bioscoop. "Op de dag van de prijsuitreiking waren we met een groep van 15 jongeren en een jongerenwerker naar het provinciehuis gekomen", vertelt bestuurslid Manon Hoffman. "Toen we hoorden dat wij gewonnen hadden, stonden we met z'n alleen te gillen en te juichen! Het is gaaf dat je op deze manier erkenning krijgt voor je vrijwilligerswerk. We hebben allemaal talenten gekregen om ons in te zetten voor een ander. Ik denk dat we met elkaar de wereld een stukje beter kunnen maken.

Waardering

Ook in 2021 wordt de Provinciale Vrijwilligersprijs weer uitgereikt. Met de prijs wil de provincie laten zien dat vrijwilligerswerk gewaardeerd wordt. Vrijwilligerswerk levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving.

Stemmen

De inschrijving sluit op 1 oktober. Daarna wijst de jury per categorie twee genomineerden aan. Groningers kunnen van 15 tot en met 31 oktober de jury helpen door te stemmen op deze genomineerden. De uitreiking vindt plaats op 7 december, tijdens de Nationale Vrijwilligersdag. Aanmelden kan via www.provinciegroningen.nl/vrijwilligersprijs


-------------------------------------------------

Voor meer informatie over de provincie Groningen ga naar www.provinciegroningen.nl
Alle bekendmakingen zijn ook te lezen op via www.officielebekendmakingen.nl