Mega vergroeningsactie bij CBS De Regenboog

TOLBERT ,,Ze hebben dit weer er voor uit gekozen zegt een stralende directeur Margriet Mulder van CBS de Regenboog in Tolbert. Op zaterdag 29 mei, de tweede dag van de landelijke vrijwilligersactie NLdoet, bruist het van de activiteiten op en rond het plein van de school.

In het kader van de duurzaamheid is de school bezig met een herinrichting van het schoolplein. De gedachte erachter is om niet alleen binnen de muren maar ook buiten de muren te leren. De speeltuin krijgt nieuwe toestellen, de houtsnippers worden verwijderd en er komt een wilgentunnel en een wilgenhut. De kinderen van de hoogste klassen staan vandaag met een verfroller in de aanslag om de houten hekjes op te pimpen met, hoe kan het ook anders: alle kleuren van de regenboog. De ouders zitten laag bij de grond om de perkjes netjes te maken. Op termijn wordt aan de achterkant van de school, een buitenlokaal, in de vorm van een moestuintje, gecreëerd. Betrokken vaders Patrick Talen en Leon Helder staan met hun laarzen in de modder om rondom de kruidentuin een partij stenen te leggen. De sfeer is jolig, de muziek speelt en het barst van de saamhorigheid.

Om geld in het laatje te krijgen worden buiten het hek plantjes verkocht. ,,Dat loopt fantastisch ", vertelt Margriet. ,,Ook met de flessenactie hebben we samen met de kinderen een leuk bedrag opgehaald." Verder zijn er nog meer sponsoracties bedacht om het project te financieren.

Vrijdag 28 mei, de Dag van de Duurzaamheid, werd de eerste stap gezet. De kinderen en leerkrachten haalden, in het bijzijn van wethouder Elly Pastoor, de eerste stenen uit de grond als startschot van de renovatie van het schoolplein. Ineke Bos