Sportcentrum Leek omgebouwd tot examenzaal

LEEK Maandag 17 mei beginnen de examens. Normaal doen de leerlingen van de Lindenborg in Leek examen in de twee inpandige sportzalen van de school. Maar door de anderhalve meter regel passen de, in totaal 240, leerlingen daar niet in. De Lindenborg moest op zoek naar een alternatief.

Hoofd Facilitaire Dienst Wilma Poort kwam samen met haar collega's uit bij het Sportcentrum Leek, waar ze hartelijk werden ontvangen. ,,De grote zaal biedt genoeg ruimte voor de examens”, vertelt Wilma. ,,Daarnaast hebben we in overleg in het Sportcentrum 14 extra 'lokalen' gerealiseerd voor examentrainingen. Zo kwam het dat leerlingen in de bowlingzaal of tussen de judomatten de trainingen volgden. Ook de BSO, die leeg stond, kon gebruikt worden als 'lokaal'. Met een beamer, een scherm en een goede internetverbinding is alles prima georganiseerd. Wilma is blij met de prettige samenwerking met het Sportcentrum. ,,Voor de leerlingen is dit een fijne plek om examen te doen, op een andere locatie dan op school.”

Albert Kuil van het Sportcentrum is de Lindenborg graag ter wille. ,,Het klaarzetten van 240 tafeltjes en stoeltjes was even een klus maar met een goede voorbereiding gaat dat goed”, zegt hij. ,,Het is natuurlijk best grappig dat de leerlingen op de meest gekke plekken de examentrainingen moesten doen. Het is hartstikke mooi dat we weer een evenement, zoals dit, mogen organiseren. Het is een leuke doelgroep en ik heb helemaal niet het idee dat de leerlingen het vervelend vinden.” Het is een apart examenjaar, volgens Kuil. ,,Er zijn geen feestjes of andere gekkigheid. De Lindenborg doet er veel aan om het plezierig te maken voor de leerlingen. Tijdens de proefexamens konden ze zelf koffie en thee pakken en werden ze voorzien van een lunchpakket. Wij vinden het leuk om een bijdrage te leveren. De samenwerking gaat vanzelf.”

Door Ineke Bos