Leerlingen van de Woldborg bouwen voor de Dörpstuun Grootegast

GROOTEGAST Sinds vorige week bouwen leerlingen van de middelbare school de Woldborg aan het raamwerk van de insectenhotels die op de Dörpstuun komen te staan.

Ze bouwen er drie voor elke basisschool die Grootegast rijk is één. Als ze straks klaar zijn worden ze door deze leerlingen zelf naar de verschillende basisscholen gebracht. Op de basisscholen worden de hotels gevuld met materialen om de verschillende insecten aan te trekken. De kinderen hebben van hun school een lijstje meegekregen om in de vakantie alvast op zoek te gaan naar riet, bamboe, bakstenen met gaten, blokken hardhout waar gaten in geboord gaan worden en leem. Als ze gevuld zijn worden ze op de Dörpstuun geplaatst en hopen we natuurlijk dat daar veel gebruik van gemaakt gaat worden door de verschillende insecten.

Bij de Dörpstuun is vorige week door enkele kinderen van de kinderopvang SKSG Grootegast en een vrijwilliger op de nationale zaaidag al bloemzaden gezaaid die een lekkernij zijn voor de verschillende insecten. En afgelopen najaar hebben de kinderen van de basisscholen bloembollen gepoot en dit was ook al een voorbereiding op deze insectenhotels. De basisscholen krijg in het najaar van gast juf Marijke Akerboom een les over insecten. Want zonder insecten hebben wij geen eten op ons bord.

De Dörpstuun is heel blij met al die mensen, groot en klein die meewerken om de er een prachtige tuun van te maken.