Dit snuift gezelligheid!

LEEK Bij Liever Anders in Leek knalt het terras roze. De bakkerswinkel heeft met Table to go een gloednieuw concept binnen gehaald. Niet zelf bedacht. Het idee is vanaf de Noordzee overgewaaid naar hier.

Hoe kwam dat? Eigenaresse Shania de Vries gooide haar tent tijdens de paasdagen dicht om lekker uit te waaien op Ameland. Bij restaurant Binnen op Ameland in Nes zag ze hoe ze omgaan met 'to go'; binnen bestellen en buiten nuttigen. Een winkelkarretje met een houten plaat waar je je broodje, moorkop of cappuccino op kunt zetten en in de zon kunt genieten, zonder je handen vol te hebben. Je kunt er zelfs mee aan de rit gaan als je wilt.

,,Daar moeten we bij Liever Anders ook iets mee doen”, dacht Shania. Bij terugkomst regelde ze winkelkarretjes bij de AH en haar moeder verzorgde de roze zeiltjes met logo. Samen met de houten plaat als tafelblad is Table to go ook in Leek een feit. ,,Met het mooie weer in aantocht is dit een leuke oplossing”, zegt Shania.

Vrijdagmiddag 16 april, op de tweede dag van Table to go, staat de zon rond het middaguur als een gouden bal aan een strakblauwe hemel. Jocé Jelsma smult van haar broodje ham/kaas met honingmosterdsaus en een bekertje koffie. ,,Ik vind het een geweldig idee en je steunt de middenstand. Ik hou van nieuwe dingen en dit snuift gezelligheid. Dat missen we toch met elkaar. Jocé heeft bewondering voor de ondernemers in deze tijd. ,,Er worden steeds nieuwe initiatieven bedacht om het hoofd boven water te houden. Ik vind het mooi.”

Door Ineke Bos