MHC Roden wil roze hockeyveld:

MHC Roden maakt kans op een roze hockeyveld. De club doet mee aan een actie van HockeyWerkt. Dit is een landelijke organisatie die zich bezig houdt met onder meer trainersopleidingen en hockeyclinics. Tot en met 18 april kan er gestemd worden op de vereniging.

,,Ik kreeg de actie van iemand doorgestuurd en ik dacht dat het voor de gein was”, vertelt Yonnar Venema van de Social Media commissie van de Roder hockeyclub. ,,Maar het leek me ook leuk om er vol voor te gaan en dus hebben we met de commissie het massaal gedeeld op de verschillende sociale media.”

En daar bleef het niet bij. Familie, vrienden en ook bedrijven en andere verenigingen in Roden werd door de commissie aangeschreven met het verzoek om de actie onder de aandacht te brengen. ,,We hebben iedereen flink gespamd om op ons te stemmen. We kunnen namelijk wel een nieuw veld gebruiken.”

MHC Roden doet al jaren haar uiterste best om de vereniging aantrekkelijker te maken. Het ledenaantal zit weer flink in de lift. ,,Het is een tijdlang erg slecht gegaan met de vereniging. Maar we hebben nu alweer ruim driehonderd leden. Ook proberen we de sport onder de aandacht te brengen bij scholen. Aan het begin van het seizoen hadden we bijvoorbeeld tien nieuwe kinderen. Nu inmiddels een veld vol. Omdat we willen dat iedereen bij de club elkaar leert kennen trainen alle teams op woensdag en vrijdag. Door de groei van de club wordt dat straks krap en ook daarom zou het mooi zijn als we dit roze veld zouden winnen.”

Stemmen op MHC Roden kan via www.hockeywerkt.nl/petitie-roze-hockeyveld/