PvdA Westerkwartier bezoekt tennisvereniging De Mepsche

PvdA Westerkwartier gemeenteraadslid Sandra de Wit tennisvereniging De Mepsche op het sportpark Eekeburen in Oldekerk. Voorzitter Grietien Fortuin en ‘roller’ Gelf Kuperus ontvingen de PvdA buiten op het tennispark en spraken over de plannen van De Mepsche en de belangrijke rol die het rolstoeltennis vanuit Oldekerk speelt voor het gehele Noorden van Nederland.

De Mepsche is een vereniging met 70 leden die valide en invalide sporters faciliteert. Zo is er een tennistrainer in Oldekerk die zich helemaal heeft gespecialiseerd in het lesgeven aan de ‘rollers’, de tennisvloer is uitermate geschikt voor de zeer wendbare sportrolstoelen (‘Wist je dat een sportrolstoel wel 3500 euro kost?’ stelt Fortuin) en zeer recentelijk is de verbouwing van een voorraadruimte naar een invalidetoilet en douchefaciliteit gereed gekomen. ,,We werken met veel instanties samen. Onze partners zijn bijvoorbeeld de KNLTB, Rabobank en Huis voor de Sport en natuurlijk de sportverenigingen die gebruik maken van het sportpark Eekeburen, we doen mee met het lokaal Sportakkoord van de gemeente Westerkwartier en we willen heel graag meer rollende leden om met een grotere groep meer te kunnen doen. Als je iemand kent die kennis wil maken met rolstoeltennis, dan willen wij hen graag ontvangen. Met open armen!”, vertelt Grietien Fortuin.

Komende zomer gaan ze een rolstoeltenniszomerchallenge organiseren om meer mensen erop te wijzen dat in het Westerkwartier een fantastische plek is voor inclusief sporten. Sandra de Wit: “Het is goed voor lichaam en geest van de ‘rollers’ om lekker te kunnen tennissen en het feit dat de rollers en de staande tennissers als vanzelfsprekend verenigd zijn in één vereniging is ons als PvdA uit het hart gegrepen.”