Onder de Linden in actie voor KWF

ADUARD Herberg Onder de Linden in Aduard houdt de komende twee weken een actie voor het KWF. Vanaf woensdag 24 februari wordt twee weken lang voor elke Maarten favourites box die wordt verkocht vijf euro afgedragen aan het fonds. ,,In de box zit het favoriete gerecht van mijn broer Maarten”, vertelt Steven Klein Nijenhuis. Hij is eigenaar en chef-kok van de herberg. ,,Maarten is vijf jaar geleden overleden aan kanker en op zijn sterfdag komt de familie samen om zijn favoriete eten te eten. Helaas is dit nu niet mogelijk, vanwege corona. Daarom willen we nu met deze box zoveel mogelijk geld inzamelen voor het KWF.”

In de box zit een caesarsalade als voorgerecht, spareribs als hoofdgerecht en als afsluiter van de drie gangen een crème brulee. De boxen zijn al te bestellen. ,,In totaal duurt de actie twee weken. De boxen zijn op de afgesproken dagen op drie plekken af te halen. Op de P+R bij Hoogkerk, bij de IKEA aan de Sontweg of bij ons in Aduard.”

De herberg is, net als ieder andere horecagelegenheid, gesloten in verband met de coronacrisis. Wel worden er via de site afhaalboxen aangeboden. ,,Dat loopt goed en het is mogelijk extra te doneren voor het goede doel.”, aldus Klein Nijenhuis. Hij heeft wel een streefbedrag in gedachten. ,,Stiekem hoop ik vijfduizend euro te kunnen schenken aan KWF. Maar ik weet niet of dat haalbaar is. We zitten nu op ongeveer 700 euro met de boxen die vooruit zijn besteld.”