5 redenen waarom een stoelfiets onmisbaar is

Aangeboden door: deskshaper.com

Met een stoelfiets, kun je jouw leven op een eenvoudige manier compleet veranderen, zonder dat je daar veel tijd en moeite voor hoeft te doen. Je wordt sterker en gezonder op een simpele manier. Om je hiervan te overtuigen, hebben we vijf redenen waarom een stoelfiets onmisbaar is voor je op een rijtje gezet.

Wat is een stoelfiets eigenlijk?

Maar eerst wat uitleg. Een stoelfiets, ook wel deskshaper genoemd, is een apparaat dat je voor je stoel of fauteuil zet. Het heeft trappers die je, net als bij een gewone fiets, met je voeten bediend. Zo 'fiets' je dus terwijl je televisie kijkt of kantoorwerk doet. Op die manier combineer je vrije tijd of zittend werk met de aanbevolen dagelijkse beweging die je zo hard nodig hebt en waar je steeds niet aan toekomt.

Waarom een stoelfiets onmisbaar is

1. Je hoeft de deur niet uit.

Zet de Deskshaper bij je bureaustoel op het werk of op je thuiswerkplek, of bij je comfortabele fauteuil en train op elk gewenst moment je benen, zonder dat je er de deur voor uit hoeft. In dit coronatijdperk is dat wel zo handig. En zelfs als straks de sportscholen weer open zijn, sla je het trainen ook minder snel over, omdat 'geen zin om naar de sportschool te gaan' niet voorkomt.

2. Het kost je geen tijd

Je kunt gewoon trainen terwijl je werkt, andere taken uitvoert of simpelweg je favoriete televisieprogramma kijkt. Omdat je niet weg hoeft te gaan en tegelijkertijd zowel kunt trainen als werken, kost het je absoluut geen tijd.

3. Kom op een makkelijke manier aan je dagelijkse hoeveelheid beweging.

Het fietsen op een stoelfiets is super gemakkelijk en laagdrempelig. Iedereen kan het en daarom is deze fiets ook zeer geschikt om te revalideren of conditie op te bouwen. Het is algemeen bekend dat een half uur beweging per dag al voldoende zou moeten zijn om een gezond lichaam te krijgen en te houden. Met een stoelfiets kom je daar zo aan.

4. Blijf wakker, geconcentreerder en presteer beter.

Door te bewegen terwijl je werkt, wordt je concentratievermogen groter. Je wordt minder snel moe en suf. Wanneer je hele dagen alleen maar achter de computer zit, wordt je vaak slaperig en is het soms moeilijk om geconcentreerd aan het werk te blijven. Door tussendoor regelmatig te bewegen, voorkom je dat probleem en zal je dus veel beter presteren.

5. Wordt gezonder en sterker

Het fietsen met de stoelfiets lijkt misschien heel simpel en weinig effect te zullen hebben, maar niets is minder waar. Door het dagelijks trappen train je niet alleen je beenspieren. Je bloedsomloop wordt er door verbeterd, je spieren worden sterker en je algehele conditie wordt beter. Dat is goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid en bovendien ga je er beter uitzien. Je spieren worden strakker en je slankt vanzelf wat af.

Kortom, genoeg redenen waarom een stoelfiets echt onmisbaar is. Soms kan het leven echt zo eenvoudig zijn!