Wel uitgiftepunt Milieuzak bij Coop in Niekerk; Raadslid beklaagde zich over ontbreken uitgiftepunt in het dorp

NIEKERK Ook supermarkt Coop in Niekerk dient sinds dit jaar als uitgiftepunt van de Milieuzak die de gemeente Westerkwartier verstrekt aan huishoudens waarin plastic afval kan worden verzameld.

In schriftelijke vragen aan B en W beklaagde PvdA-raadslid Hans Koenders zich erover dat inwoners van Oldekerk-Niekerk hiervoor moeten afreizen naar bijvoorbeeld Grootegast of Zuidhorn. In reactie geeft Koenders zijn fout ruiterlijk toe. ,,Ik hoorde iemand hierover aan mijn adres klagen. Ik nam voetstoots aan dat de klacht terecht was. Maar dat klopt dus niet.''

Vragen over beperkt aantal uitgiftepunten

Koenders heeft de indruk dat zijn vragen over het beperkte aantal uitgiftepunten van de Milieuzak niet vergeefs is geweest. ,,Sinds ik de vraag heb gesteld, is de lijst met het aantal afgiftepunten blijkens de website van de gemeente fors uitgebreid.'' Eigenaresse Marloes Bellinga kan zich niet druk maken om de foutieve raadsvraag waarover werd bericht in deze krant. ,,Klanten weten in juist in coronatijd de weg naar ons gelukkig te vinden.'' In een schap voorin de zaak is de Milieuzak te vinden. Een stander hiervoor ontbreekt nog. Maar daaraan wordt gewerkt. Marloes Bellinga heeft sinds november haar echtgenoot naast zich bij het runnen van de supermarkt.