Ook dit jaar geen Strandheem Festival in Opende. 'Afgelasting is de enige optie'

De vooruitzichten zijn door corona zo onzeker dat het onmogelijk is om in mei al een evenement met meer dan 10.000 bezoekers te organiseren. Dat stelt de organisatie van het Strandheem Festival in Opende. Ze ziet zich daarom voor het tweede opeenvolgende jaar genoodzaakt een streep te zetten door het vierdaagse christelijke festival.

‘Er was nog steeds hoop de afgelopen maanden, maar een dergelijk evenement organiseren kost heel veel voorbereiding, en met alle onzekerheid voor de komende tijd is het besluit genomen om het evenement definitief niet door te laten gaan’, licht de organisatie in een persbericht toe.

Ze spreekt van een moeilijke beslissing en noemt het teleurstellend dat het festival voor het tweede opeenvolgende jaar afgeslat is. ‘Maar iedereen zal begrijpen dat zolang er zoveel onzekerheid blijft rond het virus, vaccins en alle maatregelen, dit de enige optie is.’

De organisatie gaat nu vol enthousiasme aan de slag om in 2022 een ‘onvergetelijk Strandheem Festival neer te zetten’. Dat zal zoals altijd plaatsvinden in het hemelvaartweekend, van 26 tot en met 29 mei.