Eerste gebouw Drie Musketiers bijna klaar

LEEK Jan Dobben heeft het er tegenwoordig maar druk mee op de zaterdagochtenden. Iedere week is hij te vinden op de bouwplaats van het project De Drie Musketiers in Leek. 

 Dan kunnen de kopers van de dertig appartementen die hij daar in drie gebouwen realiseert op afspraak kijken wat de stand van zaken is. ,,Soms hebben ze vragen, of ze willen kijken of alles echt zo wordt uitgevoerd als afgesproken.” Niet dat de mannen van bouwbedrijf Notebomer uit Lutjegast er een potje van maken, maar voor de gemoedsrust van de kopers doet het wonderen. ,,Voor ons is het een van de dertig appartementen, voor de kopers is het hun nieuwe woning.”

 De drie appartementencomplexen dragen de namen van de drie musketiers: Aramis, Athos en Porthos. De appartementen worden verwarmd met aardwarmtepompen (voor elk appartement is een bron geslagen op meer dan honderd meter diepte). Op het dak kunnen zonnepanelen en in de gevels zijn kastjes aangebracht waar vleermuizen terecht kunnen. Kortom, lekker duurzaam. En de plek is toch wel behoorlijk uniek, als zegt Dobben het zelf: ,,Een OV-knooppunt voor de deur, het centrum van Leek vlakbij en Landgoed Nienoord op loopafstand. Waar vind je dat?”

 De doelgroep voor deze woningen? ,,Ouderen die het comfort van een ruime woning waarderen.” De klantenkring valt in drie groepen uiteen: ,,De kijkers, die zitten aan de kant van de Tolberterstraat en genieten van de reuring. Dan heb je de zonaanbidders, die vallen op het balkon waar je heerlijk kunt zonnen. En de meer introverte mensen die kiezen meer voor de stille kant langs de ring om Leek. Daar hebben we trouwens geluidswerende gevels.”

Het eerste gebouw aan de Tolberterstraat wordt over twee weken opgeleverd. De andere twee volgen in de loop van de komende maanden. Daarna wordt het binnenterrein netjes gemaakt en dan is de entree van Leek behoorlijk verfraaid.