Elektrische haard

Aangeboden door: BlueSolid

De elektrische haard domineert steeds meer woonkamers, nu de technieken sterk verbeterd zijn. Dankzij waterdamp en Ledverlichting worden vlammen extreem realistisch nagebootst.

Daardoor is het visuele onderscheid tussen een houtkachel en de elektrische haard inmiddels nihil. Vanwege de grote variatie en strakke modellen is er voor elke inrichting wel een elektrische sfeerhaard beschikbaar.

Elektrische haard van Dimplex

Onze elektrische Dimplex-haarden bootsen het rookeffect effectief na. Ten eerste via waterdamp uit de elektrische haard. Ten tweede via het geluid van knetterend houtvuur. Vandaar dat het net lijkt alsof je echt houtvuur in de woonkamer hebt. Waarom zou je zo’n elektrische haard van Dimplex aanschaffen? Simpel: je hebt wel de voordelen, maar niet de nadelen van het sfeervolle ‘haardvuur’.

Voordelen elektrische haarden

Wat betreft die voordelen, dat zijn er nogal wat:

  • Laten we eens starten met het feit dat je geen afvoer meer nodig hebt.
  • Daarnaast wijzen we graag op de ruimtebesparing, je hebt geen opslagruimte nodig voor hout.
  • Verder voorkom je in vergelijking met een houtkachel rommel (asresten) en fijnstof in huis.
  • Ook verloopt de installatie eenvoudig en voorspoedig.
  • Tot slot zijn er uitvoeringen die daadwerkelijk een verwarmingsfunctie hebben.

Sfeerhaard met verwarmingsfunctie

Een elektrische sfeerhaard is vooral dát: een sfeerhaard. Voor de sfeer dus en niet zozeer voor de warmte. Toch biedt BlueSolid wel degelijk sfeerhaarden mét warmteafgifte. Het gaat dan om een beperkt vermogen tot bijvoorbeeld 2kW. Maar vaak is dit al voldoende.

Omdat moderne woningen uitstekend geïsoleerd worden, kun je met weinig vermogen al goed verwarmen. Sterker nog, met meer vermogen wordt het al snel veel té warm! Daarom is een sfeerhaard met verwarmingsfunctie best het overwegen waard.

Je weet in ieder geval dat het goed zit met de sfeer. Het haardvuur oogt levensecht, wat een prettig en aangenaam gevoel geeft. Zo’n gezellig knisperend vuurtje met ‘rook’ (waterdamp) creëert een warme setting, waarbij iedereen zich comfortabel voelt.