PLANT en PLUK-dag kindcentrum SPEEL en LEER Veenhuizen.

VEENHUIZEN Kindcentrum SPEEL en LEER in Veenhuizen verhuist na de kerstvakantie naar het prachtige nieuwe gebouw dat onlangs is opgeleverd.

Bij een nieuw gebouw hoort ook een nieuw plein en hiervoor is een enthousiaste groep ouders de PLANT en PLUK groep begonnen. De oudergroep, met expertise op het gebied van voedselbossen en natuureducatie, mocht meedenken over de inrichting van het schoolplein. Dit heeft geleid tot een prachtig plein met moestuinbakken met waterpomp, planten, struiken met eetbare bessen, en bloemen.

Speeltoestellen van natuurlijke materialen

De speeltoestellen zijn ook van natuurlijke materialen gemaakt, duikelstokken, een speelhuis, klimboom en een zandbak. De PLANT en PLUK groep zal op den duur ook lessen geven over zaaien en oogsten. De geoogste producten kunnen in de nieuwe kinderkeuken verwerkt worden.

Gisteren mochten alle leerlingen, gewapend met emmer en schep, meehelpen met zaaien en planten. Dit was een groot succes. Hoe leuk is het om straks van je eigen struik bessen te plukken of uit je moestuin te kunnen eten!