Welke T-shirts schijnen niet door onder een wit overhemd?

Aangeboden door: shirtsofcotton.com

Het is modemisser nummer één. Een zeker nu het weer wat kouder wordt, worden er weer T-shirts onder overhemden aangetrokken. Wanneer je een donker overhemd aanhebt, kan het niet zoveel mis gaan aan de kleur van het T-shirt. Een donker overhemd schijnt immers niet door. Maar wanneer je kiest voor een net wit overhemd, is het van belang om het juiste kleur T-shirt aan te trekken.

Vele mannen kiezen ervoor om onder een wit heren overhemd een wit heren T-shirt aan te trekken. Dit is een grote modemisser, waarom? Omdat de mouwen van het witte T-shirts zeer goed zichtbaar zijn onder het witte overhemd. Vrienden, familie en collega’s zien van een afstand dat jij een wit T-shirt onder je witte overhemd aan hebt. Daarnaast dien je op te letten dat het T-shirt het juiste halstype heeft. Wanneer je een T-shirt met een laag uitgesneden hals aanhebt, maar je het overhemd tot het bovenste knoopje dicht hebt, zul je naast de witte mouwen van het T-shirts ook uitgesneden v-hals zien. Benieuwd naar hoe je het overhemd minder kunt laten doorschijnen? Lees dan snel verder.

Tip 1: kies een overhemd met de juiste stofdikte

Kies een overhemd van een goede kwaliteit stof. Wat hiermee wordt bedoeld, is dat draden van het overhemd een hoge dichtheidsgraad moeten hebben (dicht op elkaar geweven). Vaak beginnen overhemden met 60 draden per inch, maar er zijn ook overhemden met zelfs 80- of 100 draden per inch. Bovendien kun je kiezen voor two-py overhemden. Overhemden met een two-ply weving zijn geweven met twee keer zoveel draden. Dus dan krijg je 60x2 draden per inch of zelfs 80x2- of 100x2 draden per inch. Hierdoor zal het overhemd minder doorschijnen.

Tip 2: kies een overhemd met een dikkere weving

Er zijn talloze soorten overhemd wevingen, maar er zijn er drie die je dient te weten. Dit is de poplin weving, twill weving en oxford weving.

Een overhemd met een poplin weving is de dunste die er is (er wordt gebruik gemaakt van twee draden). In de zomer kan het lekker zijn, omdat het geen dikke weving is, maar wanneer je kiest om een T-shirt onder een wit overhemd aan te trekken, dan zal het overhemd een grote mate van doorschijnendheid hebben.

Een overhemd met een twill weving is de middelste (er wordt gebruik gemaakt van drie draden). Een overhemd met een twill weving is altijd te herkennen aan de diagonale lijn die door de weving loopt. Dit overhemd schijnt al minder door in vergelijking met een poplin overhemd.

Een overhemd met een oxford weving is het zwaarst (en wordt gebruik gemaakt van vier draden). Een overhemd met een oxford weving kenmerk je aan de ruwe en korrelige structuur. Bovendien zijn deze overhemden duurzaam (gaan lekker lang mee) en slijtvast). Een T-shirt zal het minst doorschijnen onder een overhemd met een oxford weving. Echter, je dient wel van zo’n zwaar overhemd te houden.

Tip 3: kies de juiste kleur T-shirt

Het belangrijkste is om onder een wit overhemd de juiste kleur T-shirt te kiezen. Zoals genoemd kiezen vele mannen er voor om een wit T-shirt aan te trekken. Dit moet je niet doen, omdat wit op wit de kleur wit versterkt. Je kunt beter een T-shirt aantrekken in een contrasterende kleur, zoals grijs of khaki. De kleur grijs en khaki contrasteren een stuk beter met de huid, waardoor je het T-shirt een stuk minder onder het witte overhemd ziet. Een T-shirt merk dat gespecialiseerd is in grijze heren T-shirts is ShirtsofCotton T-shirts.

Conclusie

Witte overhemden die niet doorschijnen bestaan niet. Let tijdens het dragen van een wit overhemd op de kleur van het ondershirt (mits je een ondershirt draagt onder het overhemd), de stof en de weving. Al deze eigenschappen staan (vaak) bij de kenmerken van het overhemd.