Bakkerij Appie de Jong nu De Groot Bakkerij

DRACHTEN Alweer twee jaar zijn Leon en Dunja de Groot-Jaeggi de eigenaren van Bakkerij Appie de Jong. Met filialen aan de Kaden en in winkelcentrum de Drait in Drachten en winkels in Marum en in Ureterp draait het bedrijf op volle toeren.

Samen met hun twintig medewerkers is het echtpaar De Groot vol enthousiasme aan dit project begonnen. Ze zitten vol ideeën en energie om een waar levenswerk van hun bakkerij te maken. Nadat Leon en Dunja in 2018 in het diepe sprongen en het bestaande bedrijf in eerste instantie onder de oorspronkelijke naam nieuw leven inbliezen, is het nu tijd voor een naamsverandering. De Groot Bakkerij is een feit!

“De huisstijl is zwart met goud. En in de kledij komt een vleug groen terug.” Twee goudgele aren met daaronder in goud welluidend de familienaam vormen zo het nieuwe logo. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan een nieuwe website en ook verschijnt hun eigen naam straks op de puien van de winkels.

Bruidstaarten

De Groot Bakkerij richt zich op continue vernieuwing van het assortiment. De belegde broodjes liepen al als een trein, maar via de website zijn ze straks ook online te bestellen waarbij de bestelling kan worden bezorgd. Daarnaast wil De Groot Bakkerij zich meer richten op speciaal gebak en bruidstaarten. Leon: “Bruidstaarten maken is iets dat mij erg aanspreekt. Om iets te maken dat helemaal past bij het bruidspaar, bij hun grote dag. Daar ligt mijn hart. Maar ook willen wij aparter banket en gebak verder ontwikkelen.”

Los van deze specialiteiten richten Leon en Dunja zich op het concept ‘vers’. “Alles op het gebied van brood en broodjes bakken we dagelijks vers”. Hun tomeloze inzet is inmiddels ook rijkelijk beloond door het NBC, Nederlandse Bakkerij Centrum. Hun roggebrood, suikerbrood en speculaasjes kregen in 2019 alle drie het predicaat ‘goud’. “We hebben afgelopen twee jaar hard gewerkt aan ons team, onze producten en ons kwaliteitsniveau. En daarmee gaan we komende periode graag verder, onder onze eigen naam!”