Museum Wierdenland in Cultuurnota provincie Groningen

EZINGE Museum Wierdenland staat daar voor het eerst ook in de Cultuurnota van de provincie Groningen. Vanaf volgend jaar ontvangt het museum een structurele jaarlijkse bijdrage van 30.000 euro van de provincie, dus 4 jaar lang.

In de Cultuurnota Wij zijn cultuur wordt Museum Wierdenland het enige echte archeologische museum buiten de stad Groningen genoemd. Het historische verhaal van archeoloog Van Giffen en de afgraving van Ezinge maakt bezoekers bewust van de waarde van het archeologisch vakgebied, stelt de provincie.

Schoonheid en geschiedenis van het landschap

Door archeologie met landschap te verbinden draagt het museum bij aan het uitdragen van de schoonheid en geschiedenis van het landschap. Het museum toont de ontwikkeling van het landschap en de bewoningsgeschiedenis op een aansprekende manier voor een breed publiek en streeft daarbij naar zoveel mogelijk verbinding tussen wetenschap en educatie, en bezoekers en vrijwilligers van jong tot oud. Daarbij agendeert het museum actuele onderwerpen die belangrijk zijn voor de samenleving en voor de lokale omgeving.

Archeologische collectie

Naast de structurele subsidie zal het ook mogelijk zijn om subsidies aan te vragen voor bijvoorbeeld een verbeterde presentatie van de vaste archeologische collectie.

Het museum werkt hier al jaren naar toe en is erg blij dat deze inspanningen worden beloond. Het geld zal onder andere worden ingezet om de educatie voor jong en oud te versterken en uit te breiden.