Gemeenteraad Westerkwartier kijkt vooruit

De gemeenteraad gaat nadenken over hoe het na corona verder zou moeten gaan in de gemeente Westerkwartier.

Hoe ziet de economie er straks uit als we meer vanuit huis gaan werken, wat betekent het voor onze wegen en andere verbindingen wanneer er meer (of misschien wel minder) met de auto gereden gaat worden en hoe betrekken we inwoners die minder handig zijn met computers en apparaten, bij alle nieuwe ontwikkelingen? Dit zijn zomaar een paar vragen waarover de raadsleden zich willen buigen.

Vooruitkijkspiegel

Het beantwoorden van deze vragen willen de raadsleden doen tijdens een (deels) digitale bijeenkomst. Deze bijeenkomst wordt ‘de vooruitkijkspiegel’ genoemd. “Deze beeldspraak gebruikt de raad niet voor niets. Met behulp van een vooruitkijkspiegel kun je namelijk vooruit kijken, terwijl je zicht ontnomen wordt” aldus raadsvoorzitter burgemeester Ard van der Tuuk. De avond wordt voorbereid door een werkgroep waarin de fractievoorzitters zitten.

 

Raadsleden worden tijdens deze bijeenkomst geholpen en uitgedaagd door drie sprekers met elk hun eigen expertise. Daarnaast worden inwoners(organisaties) ook van harte uitgenodigd om mee te doen om zo van elkaar te leren. “De afgelopen maanden is er een enorme ervaring opgedaan door al onze inwoners, we hebben hen dan ook nodig om van deze bijeenkomst een succes te maken”, zo stelt de voorbereidingswerkgroep.

Digitaal te volgen via de livestream

De ‘vooruitkijkspiegel’ zal plaatsvinden op dinsdagavond 20 oktober vanuit de raadszaal in Zuidhorn. Inwoners, ambtenaren en andere belangstellenden kunnen deze bijeenkomst volgen via de gebruikelijke livestream. Hierbij is ook gelegenheid tot het stellen van vragen en het maken van opmerkingen.