Gastouderbureau inZicht viert 10-jarig jubileum

NIEZIJL Gastouderbureau inZicht ging op 1 september 2010 van start met 9 gastouders en inmiddels beschikt het bureau over een team met jarenlange kennis en ervaring in gastouderopvang en is gebouwd op twee belangrijke pijlers.

inZicht is een kleinschalig bureau en wil dat ook blijven, met een persoonlijke aanpak en onderlinge betrokkenheid. Een bureau dat actief contacten wil onderhouden met zowel gastouders als vraagouders. Bij de start werden de drie belangrijke aspecten helder neergezet: „Betrouwbaarheid, Betrokkenheid en Bereikbaarheid, dat is waar Gastouderbureau inZicht zich op onderscheidt”, aldus eigenaar Grietje Bouma.

Samenwerking

Een andere belangrijke pijler is de samenwerking met Van der Kooi Administraties. Diana van der Kooi is specialist op financieel, administratief en fiscaal gebied in het begeleiden van gastouders. Ze heeft veel kennis van en ervaring met gastouders die zelfstandig ondernemer zijn of willen worden. Diana verzorgt de hele financiële afhandeling voor inZicht.

Al snel na de oprichting groeide inZicht uit naar een stabiel aantal actieve gastouders van rond de vijftig. Een gastouder, die na 10 jaar samenwerking onlangs stopte, zei bij haar afscheid: “Grietje bood echt de kwaliteit die we als gastouders zo nodig hadden. Ze was duidelijk, eerlijk, transparant, gaf sturing waar nodig, dacht mee en was er voor me als ik iets lastig of moeilijk vond.” En over Van der Kooi Administraties: ,,Het was nooit teveel om nog maar eens weer alle financiële dingen uit te leggen of om ze voor me te doen.”

Feestelijke verrassing

Om het 10 jarig jubileum te vieren, was er een mooi feest gepland. Vanwege corona is dit feest nu uitgesteld tot volgend jaar. Maar wie jarig is trakteert en dat zullen de gastouders van inZicht merken op de ‘Dag van de Gastouder’ op donderdag 17 september. Een extra feestelijke verrassing!

De kracht van gastouderopvang zit ‘m in de kleinschaligheid en de vaste gezichten, die maken dat kinderen zich gezien, veilig en geborgen voelen. Dit geldt eveneens voor inZicht als bureau, een kleinschalige opzet en met vaste gezichten voor een fijne samenwerking en onderling vertrouwen.