Je voorbereiden op de zomer doe je zo

Aangeboden door: The Little Green Bag

Wanneer de winter langzaam op zijn einde loopt en het kwik begint te stijgen is het tijd om je te gaan voorbereiden op de zomer. Dit is voor vrijwel iedereen hun favoriete seizoen, dus het is dan nuttig om daar zo goed mogelijk van te genieten natuurlijk! Tijd om je te gaan voorbereiden dus. In deze blog lees je welke dingen je alvast moet doen zodat jij er straks helemaal klaar voor bent.

Update je kledingkast

Heb je nog genoeg kleding voor dagen waarop het bloedheet is? Vaak heb je wel allerlei lange broeken, maar is het de stapel korte broeken in je kast een beetje treurig gesteld. Bekijk dus goed of je genoeg luchtige kleding in je kast hebt hangen en of je dit allemaal nog een beetje past. Vervolgens kun je dan kijken wat je nog wilt gaan kopen, zodat je helemaal klaar bent voor die onvermijdelijke hittegolf.

Zorg voor fijn schoeisel

Sandalen van Birkenstock, lichte en luchtige sneakers of zelfs een comfortabel paartje slippers, het zijn allemaal goede opties voor die bloedhete zomerdagen. Afhankelijk van wat je gaat doen is het handig om te zorgen dat je een paar schoenen hebt dat daar geschikt voor is.

Sla zonnebrand in

Verbranden is nooit leuk en bovendien ook nog eens heel erg slecht voor je. Zorg dus dat je je goed insmeert wanneer je naar buiten gaat. Zorg dat je dus voldoende zonnebrand in huis hebt zodat je jezelf goed kunt insmeren wanneer de temperatuur en met name de sterke zomerzon daarom vraagt!

Koop een nieuwe zonnebril

Jezelf beschermen tegen de zon kun je natuurlijk op meerdere manieren doen. Het is ontzettend vervelend wanneer de zon in je ogen schijnt, dus we raden je in ieder geval aan om naast zonnebrand ook voor een goede zonnebril te zorgen. Je kunt dan een stuk comfortabeler door de hete zomerzon heen en ook autorijden of fietsen wordt veel aangenamer wanneer je niet constant je ogen dicht hoeft te knijpen omdat de zon er in schijnt.

Neem je vrije dagen alvast op en boek je vakantie

Bij de zomer hoort natuurlijk ook vakantie. Zorg ervoor dat je jouw vakantie op tijd hebt geboekt en dat je ook meteen de benodigde vrije dagen hiervoor opneemt. Door dit op tijd vast te zetten weet je zeker dat je op die geplande data lekker van je vrije tijd en vakantie kunt gaan genieten.