The Dance Area nu ook in Leek actief!

Aangeboden door: The Dance Area

Dansschool The Dance Area uit Oostwold geeft in dit nieuwe seizoen ook les in de Brede School in Leek. Het is inmiddels de vierde locatie van deze snelgroeiende dansschool. “We zijn heel blij met deze plek, onder 1 dak met de bso zodat kinderen vanuit de opvang hun dansles kunnen volgen.”

Samen met haar partner is de 28-jarige Angela Wagenaar het gezicht achter The Dance Area. Tijdens haar studietijd aan de ALO, formuleerde ze haar ultieme droom die ze vandaag de dag volop aan het leven is. “Ja, ik wilde ontzettend graag een eigen dansschool oprichten”, begint de onderneemster enthousiast te vertellen. Samen met haar man Alfred startte ze in 2013 met Dansstudio A&A. “Het begon met Stijldansen, Kids Dance en Zumba Kids en het breidde al vlug uit naar Streetdance en Zumba voor volwassenen. We groeiden behoorlijk snel”, weet Angela nog goed.

En met die groei kwam ook de behoefte aan meer specialisatie en diepgang. “We hebben het roer omgegooid en zijn ons meer gaan richten op Hip-Hop en Urban. En daar hoorde ook een andere naam bij, dus sinds 2018 heten we The Dance Area”, legt Angela uit.

The Dance Area startte een eigen wedstrijdgroep (inmiddels zijn er 5 van deze zogeheten wedstrijdcrews) en bestaat uit drie dansdocenten met ieder een eigen specialisatie. Hiphop, Urban en Zumba lessen. Zelf geeft Angela momenteel alleen Kids Dance lessen en bruiloft-danscursussen aan verloofde stellen die de show even flink willen stelen op hun grote dag.

“Op een gegeven moment was ik docent, coach, directeur, administratief medewerker, eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken, deed ik zelf. Ik ben op zoek gegaan naar goede dansdocenten en heb The Dance Area zo ingericht dat iedereen volop zijn eigen talent kan benutten. Dat betekent dat ik me voornamelijk bezighoud met de organisatie van alles, het maken van lesprogramma’s en het coachen van het personeel. Zaken waar ik me tijdens mijn opleiding in heb gespecialiseerd. En natuurlijk de Kids Dance les, ik ben gek op kinderen én op dansen! Mijn partner neemt vandaag de dag de financiën en commercie voor zijn rekening en samen moedigen we onze teams aan tijdens wedstrijden.”

De gespecialiseerde docenten dansen binnen hun eigen stijl op hoog niveau. “Als je kijkt naar Urban en Hip-Hop, zie je een lifestyle. Dat is ook wie de dansdocenten zijn, dat stralen ze uit en brengen ze over op de leerlingen. We zien veel jonge dansers die naar verloop van tijd zich ook meer gaan identificeren met kleding, net als de docent. Superleuk om te zien. Het is echt een cultuur! Bij ons gaan de lessen verder dan het leren van de juiste passen en bewegingen. We leren je dansen met je hele lijf, de flow volgen van de muziek met meer dan alleen je armen en benen.” 

Iedereen kan het leren volgens Angela. “Dans en muziek zit in de mens. Het is een uitingsvorm vanuit je hart. Waar het om gaat is durf je het ook? Durf je op dat podium te staan en je gevoelens te uiten? Bij ons kun je op alle niveaus instappen en als je goed genoeg bent, en je wilt het, doe je auditie voor de wedstijdcrews.”

The Dance Area geeft les in Leek, Noordhorn, Aduard en Oldehove. Voor alle info zie www.thedancearea.nl