Verse melk, yoghurt, kefir en ijs bij nieuw Melktappunt Trimunt

TRIMUNT Verse biologische melk uit een heuse tap, verse zelfgemaakte yoghurt en kefir, ijs én kaas van eigen melk. Melktap Trimunt biedt voor elk wat wils. In maart werd aan de Kloosterweg op Trimunt een nieuw melktappunt geopend en inmiddels is er bij het tappunt van alles verkrijgbaar, alles versgemaakt of met een link naar de regio.

De eerste ervaringen met het melktappunt van de familie De With zijn erg positief. ,,We willen de kringloop van de natuur stimuleren en zo kort mogelijk houden’’, vertelt Arjan de With, die samen met zijn familie - vader Marius, moeder Johannie en broer Martin - een familiebedrijf vormt. Familie De With heeft inmiddels 24 jaar een boerderij op Trimunt. Bij de oprichting, inrichting en het leveren van de producten van het melktappunt is ook zus Annette erg betrokken.

Van maandag tot en met zaterdag is de melktap geopend. Bezoekers zijn tussen 7 uur ’s ochtends en tien uur ’s avonds welkom bij het zelfbedieningspunt. Uit de tap kan ongepasteuriseerde melk gehaald worden en verder zijn er flessen yoghurt en kefir verkrijgbaar. Dat alles bereidt de familie De With zelf.

De producten vallen erg in de smaak, weet Arjan de With. ,,De kefir wordt bijvoorbeeld erg gewaardeerd.’’ Het kefirplantje zorgt samen met melk voor een fermentatieproces, waardoor kefir ontstaat. ,,Mensen die zuivel niet kunnen verdragen, kunnen vaak wel kefir verdragen.’’ Op de boerderij van de familie De With wordt biologisch gewerkt. Goed zorgen voor de natuur en proberen te gebruiken wat de natuur, de grond en de dieren (terug-)geven, is het streven van de familie De With.

Sinds vorige week is er ook versgemaakt ijs verkrijgbaar bij het melktappunt. Dit ijs wordt gemaakt van melk van de boerderij en wordt geproduceerd in Surhuisterveen. Daarmee is de cirkel zo klein mogelijk. Gasten kunnen ter plekke aan de picknicktafel genieten van de pure smaak van het vanilleijs dat bij het melktappunt verkrijgbaar is.

,,Mensen uit de wijde regio weten het melktappunt inmiddels te vinden. Heel mooi. Daar doen we het voor’’, besluit Arjan de With. Het Melktappunt is te vinden aan de Kloosterweg 5 op Trimunt. Officieel valt het buurtschap Trimunt onder Marum, een gebied dat ook bij fietsers en wandelaars erg in de smaak valt. Via de snelweg A7 en De Scheiding is het verkooppunt goed te bereiken per auto.