Warm en gezellig toernooi in Zevenhuizen

ZEVENHUIZEN Zaterdag 8 augustus was het weer zover. De Zeuv'mhuuster Tenniskampioenschappen stonden weer op het programma. Normaal gesproken op de eerste zaterdag van de feestweek in Zevenhuizen. Dit jaar gaat de feestweek niet door vanwege het Corona virus.

 tenniskampioenschappen konden onder de huidige regels gelukkig wel doorgaan. De weersvoorspellingen waren tropisch waardoor het aantal aanmeldingen wat lager was. Alsnog waren er 8 enthousiaste deelnemers die om 10 uur klaar stonden om de strijd met elkaar aan te gaan.

Vanwege het warme weer is er voor gekozen om 4 wedstrijden van 20 minuten te gaan spelen. En tussen de wedstrijden een ruime pauze in de schaduw naast de tennisbaan, met veel water. Er werd gestreden in 2 gemixte poules voor een plek in de finale. Je speelde binnen je poule één keer met iedereen samen, zo ontstonden er verrassende combinaties met leuke wedstrijden tot gevolg. Aan het eind van de poule fase was er een beste man en vrouw in elke poule en deze speelden nog een keer tegen elkaar in de finale om uit te maken wie de kampioenen van de dag zouden worden. De overige deelnemers speelden nog een troostfinale.

In de ene poule waren de winnaars Coby Homan en Martijn van der Velde en zij moesten het opnemen tegen de winnaars uit de andere poule. Dit waren Nynke van der Velde en Jeroen Dijk. En deze laatsten waren in de finale te sterk voor Coby en Martijn en gingen dus met de prijzen naar huis.

Al met al een hele gezellige en sportieve ochtend op de nieuwe tennisvelden van SVA.

De volledige uitslag:

Dames:

1. Nynke van der Velde

2. Coby Holman

3. Tineke Roede

Heren:

1. Jeroen Dijk

2. Martijn van der Velde

3. Johan van der Wal

4. Rudie Kiesbrink en Folke Roede