’t Bijenvolkje, een nieuw project bij de CazemierBoerderij

TOLBERT Rondom de stenen bijschuur achter de CazemierBoerderij en in de buitenranden van het ruime grasveld is ’t bijenvolkje te vinden. Elf bordjes met grappige illustraties van eigenwijze bijen en rijmpjes met woordgrapjes waarin het woord ‘bij’ veelvuldig voorkomt.

Het is een idee van Thea van der Laan. Ooit moest zij bij het woordje DICHTBIJ denken aan een bij die kon dichten, met een dichtbundel onder de arm en een potloodje achter z’n oor. Na Dichtbij volgden er meer BIJ- combinaties en zo ontstond haar project ’t bijenvolkje, dat Thea aanbood aan de CazemierBoerderij waar het nu een prachtig plekje heeft gekregen. Het is heel leuk om de bordjes op te zoeken, te bekijken en te lezen.

Op twee educatieborden is te zien hoe de wilde bij en de honingbij echt leven en werken. Thea heeft er een puzzeltocht van gemaakt, met een vragenformulier dat te vinden is onder het afdak van de bijschuur. Het vragenformulier kan ook gedownload worden op www. cazemierboerderij/bijenvolkje ’t bijenvolkje is een leuke activiteit voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Het is vrij toegankelijk. Kinderen- en hun (groot)ouders/begeleiders- zijn 24/7 welkom op het erf van de CazemierBoerderij Hoofdstraat 27 in Tolbert om de elf supergrappige bordjes te bekijken en de vragen op te lossen. Aanmelden is niet nodig.