Verdachten moord Nietap langer vast

NIETAP De twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 62-jarige Klaas Sanneman uit Nietap blijven langer vastzitten.

Dat bleek dinsdag tijdens een proforma-zitting waarbij beide verdachten niet aanwezig waren. De verdachte man van 39 uit Nietap en een 47-jarige Stadjer moeten zich komend najaar verantwoorden voor wat er in april is gebeurd in de kleine woning aan de Van Ostadestraat in Nietap.

Volgens de officier van justitie is Sanneman zwaar mishandeld in zijn eigen huis. Hij zou inelkaar geslagen en getrapt zijn en hij zou met iets op zijn hoofd geslagen zijn. Hij werd voor dood achtergelaten. Enkele dagen later overleed hij in het ziekenhuis.

In de buurt sloeg het nieuws van de geweldadige dood van Klaas in als een bom. Klaas was een vriendelijke man die, volgens de buurt, soms moeite had om zijn grenzen aan te geven. Volgens de buurtbewoners was het mede daarom een komen en gaan van onguur volk in de woning. De laatste tijd ging het juist weer wat beter met Sanneman, mede omdat hij zich heel erg prettig voelde bij dagbesteding Het Stekje in Roderesch. Daar kon hij in april echter niet meer terecht vanwege de coronamaatregelen.