De Tamarisk krijgt gift Rabobank

ZUIDHORN De Tamarisk in Zuidhorn heeft een bedrag van 2500 euro gekregen uit het leefbaarheidsfonds van de Rabobank. De coöperatie Tamarisk UA is opgericht door ouders van kinderen met meervoudige handicaps. Er wonen negen mensen met meervoudige handicaps.

Bij alle bewoners is er sprake van een combinatie van een lichamelijke- en verstandelijke handicap, een visuele handicap of chronische ziekte. Een aantal bewoners is aangewezen op een rolstoel. De woongroep is in 2008 gestart. De ouders hebben gekozen voor Sprank om 24-uurs zorg te verlenen. Dit wordt betaald door de persoonsgebonden budgetten van de bewoners

De kosten van de algemene ruimten, waar ze dus gezamenlijk gebruik van maken, komt voor rekening van de coöperatie Tamarisk. Dat zijn de gangen, de gezamenlijke woonkamer en keuken met het inventaris, de gezamenlijke badkamer met ligbad en de tuin. Daarom doen de ouders veel onderhoud zelf. Bij de start van het initiatief hebben ze veel aan fondswerving gedaan om alles te kunnen aanschaffen. Dat is ook de reden dat de Tamarisk is begonnen met het werven van donateurs.

Nu is het oproepsysteem aan vervanging toe. Dat betekent dat de telefoons, de oproepcentrale en alle andere zaken die de leiding nodig heeft om bereikbaar te zijn voor de bewoners moet worden vernieuwd. De kosten zijn beraamd op ongeveer 5000 euro.