Schaakseizoen Schaak maar raak! afgesloten

NIEKERK/OLDEKERK Een uitzonderlijk en spannend seizoen van de jeugd-schaakclub Schaak maar raak! uit Niekerk/Oldekerk is afgesloten met een gezellige prijsuitreiking.

Door de Corona-crisis kon helaas niet de volledige competitie worden uitgespeeld, maar gelukkig was er al genoeg geschaakt om toch een eerlijke eindstand te kunnen maken. Tijdens de Corona-crisis hadden de jeugdige schakers en schaaksters echter ook niet stil gezeten, want er werd met video-conferenties toch contact gehouden en er werden ook de nodige online-toernooitjes gespeeld. Tevens werden er ook nog een aantal schaakdiploma's behaald omdat de examens daarvoor ook online afgenomen konden worden.

Imre Bekkering in eindronde ongeslagen

De winnaar van de interne competitie is wederom Imre Bekkering die in de eindronde ongeslagen bleef en daarmee Wouter Jager en Mark van Dorssen net een half puntje wist voor te blijven. Meest opvallende schaker was echter nieuwkomer Frank Dijkstra want die wist na het winnen van al zijn partijen in de voorronde direct door te dringen tot de A-groep en bereikte daar een keurige vierde plaats.

In de B-groep was Jenna Kiekebeld de sterkste en wist Twan Roffel en Roel Rozendal voor te blijven. Iris Tjoelker won groep C voor Niels van Denzel en Alfina Rozendal.

Snelschaken

Bij het snelschaken werden Luka Balkema, Frank Dijkstra en Danny Hofman winnaar van hun groep. De nieuwe schaakpuzzelkampioen is Mark van Dorssen en junior-schaakpuzzelkampioen is Alfina Rozendal.

Ondanks de Corona-crisis is er toch erg veel geschaakt en gingen alle schakers en schaaksters met één of meer welverdiende prijzen naar huis. Maar niet voordat eerst de bijzondere prijzen nog werden uitgereikt. Zo werd Wouter Jager, na een heel spannende race met Imre Bekkering, de nieuwe all-round schaakkampioen en mocht hij de grote wisselbeker mee naar huis nemen.

Alfina Rozendal won de Anne Haast-prijs, Niels van Denzel werd door de schakers zelf verkozen tot "schaak-kanjer" en kregen Vera Horinga en Frank Dijkstra een prijs voor de manier waarop ze op Chessity dit seizoen schaakdiploma's hebben behaald. Frank Dijkstra behaalde maar liefst zeven schaakdiploma's.

Vijfde seizoen

Na vier succesvolle seizoenen wordt er al weer vooruit gekeken naar het vijfde seizoen, dat in september van start zal gaan. Het zal een seizoen worden met een aantal veranderingen die het schaken bij de leukste (jeugd-)schaakclub van het Westerkwartier alleen maar nog leuker zullen maken. Wie nieuwsgierig is geworden en het leuk lijkt om eens te komen kijken en mee te doen kan contact opnemen met Huub van der Logt (info@schaakmaarraaak.nl). Dat geldt ook voor scholen die belangstelling hebben voor schaakonderwijs en hierbij wat hulp kunnen gebruiken.