Creativiteit bij Hotel Aduard

ADUARD De coronamaatregelen zijn versoepeld. We mogen weer iets meer. De vakantieperiode breekt aan en Best Western PLUS Hotel Aduard is er klaar voor.

,,Het was hier heel rustig de afgelopen maanden”, vertelt Jenze Kingma, mede-eigenaar van het familiebedrijf. ,,We hadden nog wel wat zakelijke gasten die hier doordeweeks overnachtten maar in het weekend was het hier leeg. Dat trekt nu weer langzaam aan. We konden gelukkig iedereen aan het werk houden en hebben de tijd benut om onderhoud te plegen aan het hotel.”

Samenwerking

De coronatijd gebruikte Kingma met zijn mensen om nieuwe dingen te bedenken. ,,We zijn een samenwerking aangegaan met het Boomkroonpad in Drouwen en we hebben verschillende motorroutes vanaf het hotel ontwikkeld. Gasten die deze willen rijden krijgen een warmhoudtas met maaltijden mee voor onderweg. Ze kunnen rustig aan doen en onderweg een maaltijd eten die lekker warm is gebleven.”

Tijdens de crisis is Hotel Aduard ook begonnen met het bezorgen van maaltijden. ,,Het restaurant was open voor hotelgasten, maar dat waren er niet zoveel. Er was capaciteit in de keuken over en daarom zijn we de bezorgservice op gaan zetten. Goeie gerechten met verse kwaliteitsproducten uit het noorden.”

Italiaanse Pizza

De maaltijdbezorging werd goed ontvangen door de klanten. Er wordt bezorgd in een rijafstand van 15 kilometer rondom het hotel. ,,We hebben een grote keuze in maaltijden en we onderhouden een goed contact met klanten. We hebben ze dan ook gevraagd wat ze nog op het menu misten. Dat was een echte Italiaanse pizza. Er is toen contact opgenomen met Gigi Bianco uit Groningen en die heeft de koks vier weken begeleid, zodat we aan die vraag kunnen voldoen. We hebben in de hotelkeuken ook ruimte gemaakt voor een grote pizzaoven. De maaltijden worden in speciale warmhoudbakken bij de mensen thuis afgeleverd. En onze klanten geven ook aan dat als het eten arriveert, het ook nog echt heet is.”

Eten bestellen bij Hotel Aduard kan via de site versuithetnoorden.nl