Stichting Uit de Kunst bijeen voor etalageroute 2020

ZUIDHORN Dit jaar wordt de etalageroute van Stichting Uit de Kunst gehouden van 19 september tot en met 17 oktober. Het is inmiddels een traditie: ieder najaar organiseert de Stichting Uit de Kunst, in samenwerking met de Zakenkring Zuidhorn, een Kunst-in-de-etalage route in het centrum van het dorp.

Op 19 september wordt het startschot gegeven voor de route. Een eerste inventarisatie van de deelnemende winkels is inmiddels gemaakt en de kunstenaars worden benaderd.

Podium in Coronatijd

De winkeliers stellen hun etalage beschikbaar als podium voor de kunstenaars die in deze tijd ook te lijden hebben gehad aan sluitingen en uitvallen van evenementen. ,,De etalageroute gaat hoe dan ook door” zegt voorzitter Henk Bakker. Mocht er in verband met Corona weer een (tijdelijke) lockdown komen dan kan de route gewoon gelopen worden.

Win een kunstwerk

Enige jaren geleden werd de verkoop van loten geïntroduceerd: het winkelend publiek kan drie loten kopen voor 5 euro. Daarmee kan een kunstwerk gewonnen ter waarde van 350 euro. Hoe meer loten er worden verkocht, hoe groter de kans om een kunstwerk te winnen. De loten zijn te koop bij deelnemende winkeliers.

Vorig jaar werden werken van Margot Brekelmans, Anneke Hoes en Trijnie Wubbolt aangekocht door de stichting en aan de winnaars overhandigd. De officiële opening is op 19 september, genodigden en belangstellenden maken lopen dan de route en sluiten deze af bij wijnhandel Ghebels in de Nieuwstraat.

Kunstenaars kunnen zich aanmelden via www.welkominzuidhorn.nl.