Dit jaar geen Survivalrun Boerakker

BOERAKKER Stichting Survivalteam Boerakker heeft besloten om de survivalrun van Boerakker van 2020 niet door te laten gaan. De Survivalrun die stond gepland op 10 oktober en tevens de Kidsrun die op 8 oktober stond gepland, zijn van de agenda van 2020 gehaald.

,,Als organisatie van de survivalrun hebben wij te maken met onzekere tijden waarin allerlei restricties en/of verboden werden gesteld aan het organiseren van een survivalrun evenement”, aldus de organisatie in een persbericht ,,We verwachten niet dat de RIVM regels na 1 september veel anders gaan worden dan wat die nu zijn. Met name de 1,5 meter regel levert voor het organiseren van een dergelijk groot sportevenement enorme problemen op. Denk hierbij aan de omstandigheden in kleed- doucheruimtes, aan de toeschouwers die in grote getalen komen kijken, de vele vrijwilligers die ook allemaal afstand van elkaar en van de deelnemers hebben te houden. Als organisatie worden we verantwoordelijk gesteld dat de regels worden nageleefd. Ook willen we geen risico lopen dat ons prachtige evenement een oorzaak is van uitbreiding van het coronavirus.”

Tijd en energie

Het besluit viel de organisatie bijzonder zwaar. ,,We hadden net in 2019 ons 25 jarig bestaan gevierd, maar we hebben bewust gekozen om dit in een vroeg stadium te nemen. Want het organiseren van een survivalrun vergt veel tijd en energie, zoals het regelen van vrijwilligers, sponsoren benaderen, draaiboeken maken, landeigenaren om medewerking vragen en hindernissen bedenken en opbouwen. Vol goede moed kijken we uit naar de 26e survivalrun van Boerakker, deze wordt gehouden op 9 oktober 2021. Wel hopen we dit jaar op 10 oktober ons jubileumboek, 25 jaar survivalrun Boerakker, uit te gaan brengen.”