Elektrische zonwering halen? Kijk dan ook naar de rolluikmotoren!

Aangeboden door: sunstyle-zonwering.nl

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte vorm van zonwering voor je huis, dan is de kans groot dat je geneigd bent eerst vooral naar het uiterlijk vertoon van de zonweringen te kijken. Uiteraard is dat logisch, want dat is het eerste waar je oog op valt. Wanneer je voor elektrische zonwering gaat, dan komt er echter wat meer bij kijken dan zomaar een leuk uitziende zonwering uitzoeken.

Bij elektrische zonwering - met name rolluiken - zijn de rolluikmotoren ook een belangrijk element. Rolluikmotoren worden overigens ook wel buismotoren genoemd. Welke je precies nodig hebt hangt af van het type zonwering waar je uiteindelijk voor gaat.

In welke situaties is een rolluikmotor nodig?

Rolluiken of andere zonweringproducten zijn natuurlijk geen producten die je dagelijks koopt. Hierbij is het dan ook handig als je even goed de mogelijkheden uitpluist en nadenkt wat eigenlijk echt belangrijk is aan een product. Ja, een zonwering met een leuk kleurenpatroon trekt misschien positief de aandacht, maar als je deze niet eenvoudig kunt in- en uitklappen heb je er nog weinig aan. De kwaliteit is dus uiteindelijk het belangrijkste. Bij elektrische zonwering geldt dat zeker, want daarbij moet de techniek wel echt in orde zijn. Rolluikmotoren zijn wat dat betreft een onontbeerlijk onderdeel van je rolluiken. Het ene kan nu eenmaal niet zonder het andere.

Waar op te letten?

Wanneer je op zoek gaat naar rolluikmotoren, dan is het handig eerst uit te vinden welke trekkracht deze motoren nodig zullen hebben voor de rolluiken die je op het oog had. Hoe meer gewicht de rolluiken hebben, hoe meer trekkracht uiteraard nodig zal zijn. Heb je dit uitgevonden, dan kun je kijken welke motor er het beste bij past met welke buisdiameter, motordiameter en draaisnelheid. Even advies inwinnen bij een specialist op dit gebied is dan wel aan te raden. Want ook al ben je van mening dat je de berekeningen van welke motor nodig is goed hebt gemaakt, het is altijd verstandig dit even te laten controleren. Als het namelijk eenmaal is geïnstalleerd en het blijkt toch niet goed te werken, dan is er nauwelijks nog een weg terug.

Groeiende gebruiksvriendelijkheid

De wereld van de technologie is wel ongeveer de laatste die ooit tot stilstand zal worden gebracht. Verschillende innovaties hebben er ook voor gezorgd dat elektrische rolluiken de laatste jaren steeds gebruiksvriendelijker zijn geworden. Dit zie je onder meer terug in het openen en sluiten van nieuwere elektrische systemen. Wanneer bijvoorbeeld je de zonwering wenst te sluiten en er ligt vuil op het te sluiten gedeelte, dan stopt het systeem z’n actie. Zo kun je het vuil er even af halen, voordat je de zonwering daadwerkelijk sluit. Het vuil is dan niet in het systeem terecht gekomen met mogelijk schade tot gevolg. Ook eindigen moderne systemen het openen of sluiten extra langzaam. Dit zorgt ervoor dat de actie niet abrupt stopt. Ook dit komt de levensduur van het product ten goede.