Kota Radja legt zich voorlopig toe op bezorgen en afhalen

LEEK Kota Radja in Leek is al meerdere decennia een begrip in Leek en omstreken. Ooit gestart door de familie Chiuin de jaren 70 en in 2016 overgenomen door de familie Huang, is sinds enkele maanden naast familie Huang ook familie Reinders mede-eigenaar geworden.

Door de veranderende tijdgeest, toenemende concurrentie van nieuwe concepten zoals wok-, all you can eat-en wereldrestaurants en sinds kort ook de coronacrisis is het nooit saai om horecaondernemer te zijn van een Chinese horecagelegenheid. Toen 15 maart de restaurants in Nederland plotsklaps binnen een half uur moesten sluiten was het even alle hens aan dek, maar door een strategische keuze van twee jaar daarvoor kon er snel doorgeschakeld worden naar verdere uitbreiding van de reeds bestaande bezorgfaciliteit bij Kota.

Restaurant

Nu sinds 1 juni de restaurants onder bepaalde voorwaarden weer open mogen, heeft Kota net als veel collega-restaurants besloten om dit niet te doen. Voor Kota staat de veiligheid van klanten en personeel voorop en dit is lastig te organiseren in het restaurant. Om klanten van Kota toch te laten genieten van de Chinese keuken richt Kota zich de komende tijd liever op het afhalen/bezorgen van maaltijden, het verzorgen van catering en een nieuw BBQ-assortiment met de smaken van Kota