Eerse bezoeker Museum Nienoord

LEEK De eerste bezoeker van Museum Nienoord werd dinsdagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur op een bijzonder manier onthaald.

Mevrouw Buitenman werd verwelkomd door Anna van Ewsum en haar gemaal Georg Wilhelm von Inn –und Knyphausen. Zij hadden zich teruggetrokken op Borg Nienoord in afwachting van het verdwijnen van het Coronavirus. Georg Wilhelm draagt voor de zekerheid toch een zwart masker en Anna blijft op gepaste afstand.

Twin-collectie

De tentoonstelling 'EXIST IN ME’, het vroege werk van ANTON HEYBOER' toont ruim zeventig werken uit de Twin collectie, een privé verzameling van twee zusters. Deze geldt als een van de belangrijkste particuliere Heyboer-verzamelingen. De meeste werken zijn niet eerder publiekelijk getoond. Ook komen er unieke handschriften, originele foto’s van Nico Koster en filmmateriaal naar Museum Nienoord.

Rondleiding

Op zondag 12 juli is er een bijzondere rondleiding door Trees en Willy van Kleef, de bruikleengeefsters van de Twin collectie. Deelname gratis. Opgave via info@museumnienoord.nl

Voor actuele informatie en programmering zie www.museumnienoord.nl. Telefoonnummer 0594-512260