Pop-up expositie Pracht van Groningen

Van 2 tot en met 4juli 2020 exposeert Grijpskerker conceptueel kunstenaar Johan van der Dong in de Wisselwinkel in Zuidhorn (voormalige kaasboetiek aan de Overtuinen7a) zijn kleurrijke Groningse landschappen onder de titel ‘Pracht van Groningen’.

Wekenlang konden de mensen niet genieten van kunst, omdat galerieën en musea gesloten waren. Johan heeft op verschillende manieren de kunst bij mensen thuis gebracht. Via prachtige kaarten, filmpjes via zijn YouTubekanaal en allerlei acties (verkoop, veiling) via Facebook konden mensen op de hoogte blijven van wat Johan te bieden heeft.

Grote productie

Gelukkig gaan op vele plekken nu de deuren weer voorzichtig open. En daar maakt Johan van harte gebruik van. ,,De periode van opgesloten zitten heeft geleid tot een grote productie van landschappen uit de provincie Groningen”, vertelt Johan van der Dong. ,,In mijn atelier in Oldehove zag het ene na het andere schilderij het levenslicht. Stuk voor stuk juweeltjes die de pracht en grootsheid van het open Groninger landschap benadrukken. ,,De expositie is geopend en gratis toegankelijk: Donderdag 2 juli: 13.00 -17.00 uur Vrijdag 3 juli: 13.00 -20.00 uur (koopavond) Zaterdag 4 juli: 13.00 -17.00 uur.

Meest uiteenlopende initiatieven

De Wisselwinkel is een initiatief van Carin Bosklopper, eigenaresse van Koetshuysch Kaas, die met haar kaasboetiek naar een groter pand is verhuisd. ,,Hierdoor is er aan de Overtuinen 7a plaats voor nieuwe ideeën”, aldus Carin. ,,Ieder weekend is in de Wisselwinkel ruimte voor de meest uiteenlopende initiatieven, exposities, brocante verkoop of zolderopruimingen. Iedereen die iets wil presenteren of verkopen, mag dit voor een weekend proberen in de Wisselwinkel.”