Tope van Dijk naar VEV ‘67

LEEK VEV’67 heeft zich versterkt met Tope van Dijk. De atletische keeper komt van GVAV JO19-1. Tope Rafael Obieri van Dijk is geboren in Nigeria en is in 2008 met zijn zusje bij zijn ouders in Opende gaan wonen.

Tope volgt de opleiding tot onderwijsassistent, omdat hij graag leraar gecombineerd met sportleraar wil worden. Tope omschrijft zichzelf als een vrolijke spontane en sociale jongen, maar daarnaast ook ambitieus en een winnaar. ,,Ik ben in 2009 begonnen met voetballen bij vv Opende, zodat ik eerst een jaartje kon wennen aan Nederland en de taal kon leren. Ik ben begonnen als veldspeler en in de zaal als keeper en eigenlijk vond ik dat nog leuker. Toen ze mij benaderden om een leeftijdscategoriehoger te gaan keepen, heb ik heel snel ja gezegd. Om mijn keeperskwaliteiten nog meer te vergroten heb ik een aantal jaren de keepersschool in Groningen gedaan,en daar werd ik gevraagd om bij GVAV bij de JO19 te komen keepen. Daar heb ik drie seizoenen gekeept en kan ik nu de overstap maken naar de senioren”, aldus Tope. ,,Ik ken al flink veel jongens van deze vereniging en vind het een fijne vereniging. Ik heb er enorm zin in!

,,Kees Pranger, de nieuwe trainer van VEV’67 is blij met de overstap van Tope. ,,Wij zijn blij met komst van Tope. Uit de gesprekken is gebleken dat hij erg goed gaat passen in onze selectie omdat hij enthousiast, ambitieus en leergierig is. En straks ongetwijfeld de mooiste glimlach op de elftalfoto heeft. Met Tope’s komst hebben wij naast onze keepers Pim en Jens graag wat wij willen, namelijk drie enthousiaste ambitieuze keepers in de selectie. Wij zijn ervan overtuigd dat met de inzet van onze staf, in het bijzonder van keepertrainer Mike Römer, in combinatie met het niveau van de selectie de ontwikkeling van Tope zich positief zal ontwikkelen.”