Museum Wierdenland op 2 juni weer open

EZINGE Museum Wierdenland in Ezinge gaat dinsdag 2 juni weer open, voorlopig van 13.00-17.00 uur. De openingsdagen zijn hetzelfde als voor de coronacrisis: dinsdag tot en met zondag.

Met pijlen en stippen wordt een vaste looproute in het pand uitgezet.Bezoekers moeten van tevoren reserveren. Ze kunnen bellen (0594621 524) tijdens openingstijden of online reserveren(info@wierdenland.nl). Daarbij dienen ze te verklaren dat ze geen klachten hebben.Naam, emailadres of telefoonnummer en woonadres worden genoteerd.

Spontaan langs komen

Mensen die spontaan langs komen, bijvoorbeeld tijdens een wandeling of fietstocht, zijn welkom in het museum als er ruimte is. Dat wil zeggen: als er geen rij staat mogen ze naar binnen en als het ware ter plekke een reservering maken. Meestal kunnen ze dan meteen naar binnen. Er kan alleen met pin betaald worden en er mag niet gefilmd of gefotografeerd worden.

Kinderhoek voorlopig gesloten

De horeca is open, maar er worden alleen drankjes en verpakte koekenen chocolaverkocht. Ook de winkel is open. De kinderhoek blijft voorlopig nog gesloten. Uiteraard geldt de anderhalve meterverplichting. De tentoonstelling Groningen, kunstenaarsparadijs!? is nog te zien tot en met 14 juni. De volgende expositie heet Langs de oevers van de Oude Riet. Nadere informatie hierover volgt. Meer informatie over het anderhalve meterprotocol is te vinden op de website www.wierdenland.nl.