Roy van Dalen naar VEV’67

LEEK VEV’67 heeft zich versterkt met Roy van Dalen. De technisch vaardige en sterke centrumspits heeft al een voetbalverleden achter zich bij achtereenvolgens BV Veendam, ACV en Oranje Nassau. Aan dat rijtje kan nu dus VEV’67 worden toegevoegd.

De 30-jarige Roy woont in de wijk Wolveschansin Leek samen met zijn vrouw Daniëlle en zoontje Quinn. Roy begon met voetballen in zijn geboorteplaats Paterswolde bij de plaatselijke voetbalvereniging Actief. Zijn talent werd al snel ontdekt en vanaf de C-jeugd speelt Roy dan ook bij BV Veendam.

In 2008-2009 maakt hij zelfs zijn profdebuut bij het 1e elftal van BV Veendam en speelt hij zijn eerste minuten in de eerste divisie tegen Excelsior. Vanaf de zomer van 2010 stapt hij over naar de amateurs en sluit hij aan bij ACV. Zijn broer John van Dalen (Pelikaan S) speelde toen al bij deze club. In het seizoen 2012 verruilt Roy ACV voor Oranje Nassau. Daar speelt hij twee seizoenen.

Comeback

Vanaf het seizoen 2014/2015 gaat Roy een periode in van geen voetbal op niveau. Zijn gezin, werk en het volgen van een opleiding krijgen de prioriteit. Nu is hij klaar voor een comeback en staat te popelen om te laten zien dat hij het spelletje nog niet verleerd is. ,,Als ik nog wat wil, moet ik het nu doen,” aldus Roy. ,,Via een collega op het werk ( Arjan Veenstra, redactie) had ik een keer gezegd dat ik eigenlijk weer wil gaan voetballen. En zo is het balletje gaan rollen. Aan de ambitie van deze club wil ik graag een steentje bijdragen.’’

Kees Pranger, de nieuwe trainer van VEV’67 is blij met de komst van Roy.“ Uiteraard zijn we erg blij dat Roy van Dalen ons komt versterken. Roy is er een paar seizoenen uit geweest, maar bezit veel voetbalervaring op hoog niveau én is pedagogisch onderlegd dus een verrijking voor onze selectie. Uit de gesprekkenblijkt daarnaastdat hij enthousiasten vastberaden is om er een succes van te maken.”