Expositie 'Landscape revisited' van Saskia Boelsums heropent!

ASSEN De solo-expositie 'Landscape revisited' met circa veertig landschapsfoto's van Saskia Boelsums heropent op dinsdag 2 juni. Deze expositie die door pers en publiek lovend werd ontvangen, moest sluiten door de uitbraak van het coronavirus.

Nog een maand zijn de foto's van Boelsums te bekijken in de expositieruimte KINK in Assen, een onderdeel van het Drents Museum. De kunstwerken van Saskia Boelsums, Kunstenaar van het jaar 2020, zijn overweldigend, schilderachtig en tonen de schoonheid van het landschap. Een groot deel van de getoonde werken is gemaakt in Drenthe. Een aantal werken is voor het eerst te zien.

Vooraf aanmelden niet nodig

De ruimtes in KINK zijn zo ruim opgezet dat vooraf aanmelden of reserveren niet nodig is. De normale corona-richtlijnen worden vanzelfsprekend in acht genomen. Maar de expositie is spontaan te bezoeken.

Saskia Boelsums noemt zichzelf ,,een beeldend kunstenaar met een fototoestel.” Haar landschappen met dramatische luchten worden vaak vergeleken met die van de Hollandse Meesters. Er zit spanning in de werken: de bleke weerkaatsing van maanlicht op een bevroren plas, de goudgele gloed van een graanveld aan het eind van de zomer en een haast transparant-groene golf in een grijze onstuimige zee. De rust en de dynamische natuur van het Drentse landschap zijn een grote inspiratiebron voor de kunstenares. In de tentoonstelling zijn dan ook nog niet eerder vertoonde Drentse werken zien. Maar ook plekken buiten Drenthe, waaronder de Waddeneilanden zijn te bewonderen.

Barbizon van het Noorden

Wie ook het Drents Museum zelf bezoekt, kan daar een werk zien van Boelsums dat recent door het museum is aangekocht. Het is onderdeel van de tentoonstelling Barbizon van het Noorden die verlengd is tot en met 13 september. Voor deze tentoonstelling is reserveren wel noodzakelijk.

De gratis toegankelijke expositie 'Landscape revisited' is zonder reservering nog te zien tot en met 27 juni bij KINK en wordt georganiseerd door het Drents Museum. KINK is te vinden in De Nieuwe Kolk in het centrum van Assen, op circa vijf minuten lopen van het museum.