Aldi Zuidhorn wil verhuizen naar buiten dorpskom

zuidhorn Supermarkt Aldi in Zuidhorn heeft serieuze plannen om te verhuizen van de Dorpsvenne naar een locatie buiten het centrum van het dorp.

De supermarktketen heeft concreet een plek op het oog pal aan de entreerotonde in de Friesestraatweg waar eerder de voormalige pompstationhouder Klaas Boerema plannen had voor de= aanleg van een drive-in tankstation met shop. Deze grond is in handen van oliemaatschappij Avia. De voormalige gemeente Zuidhorn eiste indertijd dat een tankstation op die plek zou worden uitgerust met een shop. Daar had Avia geen oren naar. Zodoende kwamen die plannen tot op heden niet van de grond.

Interessante locatie

Supermarkt Aldi vindt deze locatie interessant omdat de plek grenst aan nieuwbouwwijk De Oostergast. In deze wijk wonen relatief veel forensen die werkzaam zijn in de stad Groningen. Velen van hen doen hun dagelijkse boodschappen in de stad Groningen. Door naar een locatie aan de rand van De Oostergast te verhuizen hoopt Aldi ook de bewoners van de nieuwe wijk in de toekomst als klant te kunnen begroeten.

Of de gemeente Westerkwartier bereid is medewerking te verlenen aan deze verhuisplannen is hoogst twijfelachtig. Vorige week boog de gemeenteraad zich over de nieuwe detailhandelsvisie die is ontwikkeld. Daarin wordt gepleit voor het compact houden van dorpscentra. Een verhuizing van Aldi vanuit het centrum van Zuidhorn naar de wijk De Oostergast past niet in het plan, benadrukt wethouder Elly Pastoor (PvdA, Economische Zaken).

Geweldige zichtlocatie

Ook voorzitter Jan Oomkes van de Zakenkring Zuidhorn denkt niet dat komt tot verhuizing van de Aldi. ,,Ik zie Aldi eerder uitbreiden op de bestaande plek aan de Dorpsvenne”, verwacht hij. Verhuizing is voor Aldi niet zonder risico’s, schetst Oomkes. ,,Concurrent Lidl staat klaar om de plek van de huidige Aldi over te nemen. En bij een vierde supermarkt is Zuidhorn niet gediend’’, meent de oud-wethouder van Zuidhorn die indertijd nauw betrokken was bij de nieuwbouw van de supermarkten Albert Heijn aan de Overtuinen en Poiesz/Aldi aan de Dorpsvenne. Ook ijverde hij nog voor de aanleg van een drive-in tankstation aan de entreerotonde van Zuidhorn: ,,Dit is een geweldige zichtlocatie”, meent hij. Oud-pomphouder Boerema op zijn beurt juicht de verhuisplannen van Aldi toe.