Fitness en groepslessen op parkeerplaats

LEEK -Sportcentrum Leek opent haar parkeerplaats voor de leden. Hoewel de deuren op last van de regering nog even gesloten moeten blijven, zijn de groepslessen en fitness weer van start gegaan.

Zo is een deel van de fitnessapparatuur op het overdekte deel tussen de topsporthal en het, voor velen welbekende, krachthonk opgesteld en worden de groepslessen gegeven op zowel de parkeerplaats van het Sportcentrum zelf, als op het natuur overgoten terrein van Grand Café Borg Nienoord.

Parkeerplaats prima stand-in

Nu de coronacijfers een dalende trend beginnen te krijgen, doen zich langzaam maar zeker mogelijkheden voor om ook de georganiseerde sport weer op gang te krijgen. En hoewel de fitness-en groepsles zalen van Sportcentrum Leek voorlopig nog niet open mogen, is de parkeerplaats een prima stand-in gebleken. Onder het genot van goed weer zijn al veel leden weer van start gegaan met de functionele training, de zumba, de bodypump en ga zo maar door. En ook de krachtpatsers onder ons kunnen hun geluk niet op, want een aanzienlijk deel van de fitnessapparatuur is tijdelijk naar buiten verhuisd.

Albert Kuil, mede-eigenaar van het Sportcentrum en fanatiek kickbokser legt uit: ,,Juist in deze periode is het ontzettend belangrijk om je gezondheid op peil te houden. En om de lessen en de fitness dan pas op 1 september weer te starten past gewoon niet in dat plaatje.’’

Telefonisch reserveren

Telefonisch, en binnenkort via de gratis te downloaden Sportcentrum Leek app, kunnen leden daarom een plek reserveren in een groepsles of in de fitness. ,,Hiervoor geldt in principe een maximum van twee lessen per week per persoon, maar doordat we met een reservelijst werken kan het ook zomaar zijn dat je hier uiteindelijk toch vijf keer in week kan zijn’, aldus Kuil.

Naast een reserveringssysteem om drukte te voorkomen, worden ook alle andere richtlijnen goed gevolgd in het alternatieve Sportcentrum. Zo wordt aan de leden gevraagd om thuis te blijven bij klachten en wordt er goed gelet op de anderhalve meter afstand tussen sporters. Ook zijn er overal voldoende schoonmaakmiddelen binnen handbereik en wordt er op gelet dat de fanatiekelingen deze inzetten om hun gebruikte materialen te reinigen.