De Spitkeet na Pinksteren weer open, maar wel op afspraak

HARKEMA - Openluchtmuseum de Spitkeet mag op 2 juni weer open voor bezoekers.

Gewoonlijk opent De Spitkeet op 1 april haar deuren voor een nieuw seizoen. Door de crisis moest het museum dit jaar echter twee maanden extra gesloten blijven. Nu het park op 2 juni weer mag opengaan hoopt het bestuur weer veel belangstellenden te kunnen verwelkomen.

Voor attracties heeft de overheid een protocol opgesteld, waar ook de Spitkeet zich als museum aan moet houden. Dat betekent dat bezoekers van tevoren moeten reserveren. Dat kan op drie manieren: via de mail (afspraak@despitkeet.nl), via de website (www.despitkeet.nl) of via de telefoon (0512-840431).

Het museum vertelt het verhaal over het wonen, leven en werken op de arme Fries-Groningse heide in de 19e en 20e eeuw. Er zijn verschillende woonverblijven te bezichtigen, zoals een spitkeet, een holwoning, een armenwoning en diverse woudhuisjes. Voor de kinderen zijn er twee speeltuinen. Ook kunnen ze meedoen aan een speurtocht, waaraan een prijsje verbonden is. De Spitkeet heeft een nieuwe entree en ontvangstruimte.Op het overdekte terras hebben bezoekers een fraai uitzicht op de dobbe en de andere natuur in het park.