Ondertekening bruikleenovereenkomst Dörpstuun

GROOTEGAST De bruikleenovereenkomst tussen de Dörpstuun en Het Hooge Heem ondertekend. Door deze ondertekening heeft stichting de Dörpstuun Grootegast de grond officieel in bruikleen gekregen van het woonzorgcentrum Het Hooge Heem.

Vanwege de coronaregels werd er uitgepakt met een kraan en shovel om te kunnen ondertekenen. Via de grijper van de kraan werd de ondertekende bruikleenovereenkomst van Klaas Lindeboom, directeur Het Hooge Heem, naar Ciska Bos, voorzitter stichting Dörpstuun en initiatiefnemer, gebracht. Ciska Bos bedankte daarna Het Hooge Heem voor de warme ontvangst en spreekt haar vertrouwen naar de toekomst uit. ,,Wij hopen dat de Dörpstuun een plek gaat worden waar iedereen zich welkom voelt, waar mensen komen aanvliegen en kunnen genieten net als bij een insectenhotel.” Deze wens werd gesymboliseerd door een insectenhotel, die via de shovel aan het Hooge Heem cadeau gegeven werd.

Groene ontmoetingsplaats

De Dörpstuun Grootegast wil een groene ontmoetingsplaats worden, met een bloemen-, pluk-, beleef-, leer-, school-, moes-, volks-, vlinder-, bijen- en beweegtuin. Een tuin waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten, waar educatie en beleving bij elkaar komen. Wij hopen dat in september de tuin klaar is voor gebruik. De afgelopen maanden zijn vrijwilligers op twee vaste middagen druk bezig geweest met het leeghalen van de oude tuin. De materialen staan klaar voor hergebruik. Wie ook wil helpen als vrijwilliger kan Elke maandag en vrijdag van 13:00 uur - 16:00 uur kan worden aangesloten bij de groep vrijwilligers aan de Gast 4 in Grootegast. Voor vragen, neem contact op met info@dorpstuun.nl.