Knippen, scheuren, plakken en kleuren!

GRIJPSKERK De jongste kinderen van kinderopvang Vrolijk hebben maar liefst 60 kaartjes geknutseld voor de bewoners van de Wierde in Grijpskerk. Het idee was eerst om een gezamenlijke kaart te maken, maar toen we de berichten hoorden dat er, vanwege de corona maatregelen, geen bezoek meer mocht komen, werden de plannen gewijzigd.

Hoe leuk zou het zijn als alle bewoners een kaartje krijgen? Dat was nog best een uitdaging, want de groepen bij de kinderopvang in Grijpskerk zijn namelijk alleen geopend voor noodopvang. Dat betekent dat er dagelijks kleine groepjes kinderen zijn. Maar de motivatie was groot, er was een groot doorzettingsvermogen bij deze jonge kinderen. Elke dag mochten ze knippen, scheuren, plakken en kleuren. Met als resultaat 60 vrolijk gekleurde kaartjes.

Nadat deze kaartjes 24 uur in de enveloppen hebben gezeten, zijn ze in een opbergdoos verpakt en met handschoenen aan naar de Wierde gebracht. Helaas zonder de kinderen, want een uitje zit er nu niet in. Bij de Wierde kwamen de kaarten vervolgens nog eens 24 uur in de kaartenbak te liggen voordat ze bezorgd werden.