Hulp nodig door corona met boodschappen of behoefte aan contact? Groningers stellen hulplijn in

Op initiatief van Jongerennetwerk Stadshelden is een hulplijn in het leven geroepen voor ouderen, eenzame Groningers en iedereen die verplicht thuis zit als gevolg van het coronavirus.

Met ingang van vandaag kunnen mensen iedere werkdag tussen 9 en 16 uur bellen met het nummer 050-2110428. Ze kunnen hulp vragen voor verschillende dingen om het thuiszitten te verlichten.

Gewoon een praatje

Via het telefoonnummer kunnen ze hulp vragen bij het halen van boodschappen en medicijnen maar ook voor huiswerkbegeleiding,het invullen van online formulieren, tuinonderhoud of gewoon een praatje.

Een kleine duizend vrijwilligers, onder wie bekende Groningers, werken mee aan het initiatief. Ze werken samen met organisaties als Humanitas, WIJ Groningen, studenten van WIJS Gronignen en Link050. Samen zorgen zij ervoor dat hulpvragen bij de juiste personen of organisatie terechtkomen.

Website

Wie het nummer belt, wordt in contact gebracht met iemand in eigen wijk of dorp. Er is een website en de mogelijkheid om te whatsappen voor burenhulp.